top of page
  • Emre Akaltın

Hikâyeler yürür, 14 Eylül'de Kasa Galeri'de açılıyor

Betül Aksu, Tayyibe Benek, Didem Erbaş, Dilara Göl, Ali Kanal ve Özge Yağcı’nın çalışmalarından oluşan “Hikâyeler yürür” başlıklı grup sergisi, 14 Eylül - 28 Ekim tarihleri arasında Kasa Galeri’de açılıyor.


Küratörlüğünü Emre Akaltın’ın üstlendiği Hikâyeler yürür başlıklı sergi, görsel kültüre dair bir ayak sürüme, belki bazen takılma, tökezleme gibi durumlardan yola çıkarak hikâyelerin doğası üzerine kurgulanıyor. Sergi, önceden kurgulanmış hazır sahneler, tasarlanmış algoritmalar, hız akışı ve otomasyonun karşısına tamamı kurgulanmamış deneyimleri koyuyor. Sanatçıların üretimleri kesintiye uğrama, boşluklara yer açma, sabır ve yavaşlama aracılığı ile hikâyelerin doğasını sorgulamaya açıyor.


Hikâyeler yürür sergisinde yer alan çalışmalar, sonsuz bir akış içerisinde hazır bir şekilde bulunan anlatılara ve üsluplara karşılık, istemsizliğe ve kendiliğindenliğe öncelik veriyor, deneyimin doğasına göndermede bulunuyor.


​Hikâyeler yürür başlıklı grup sergisini 14 Eylül - 28 Ekim tarihleri arasında hafta içi her gün 09:00 - 17:00 saatlerinde Kasa Galeri’de ziyaret edebilirsiniz.



Künye:

  1. Tayyibe Benek: İsimsiz, 38x56 cm, kumaş üzerine mürekkep ve ip, 2022

  2. Özge Yağcı: "Geçiş Hikayeleri-II", ("Yeni-Tip Tuğla"), Düzenleme, hazır tuğla üzeri opak sır (1050 C), 2015

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page